You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Betöltés...

EFOP-1.3.5-16

AZ INFORMÁLT TÁRSADALOMÉRT ALAPÍTVÁNY

 

Sajtóközlemény             

Megvalósult AZ INFORMÁLT TÁRSADALOMÉRT ALAPÍTVÁNY PROGRAMJA SÜMEGEN ÉS A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN - EFOP-1.3.5-16-2016-00267

Az Informált Társadalomért Alapítvány sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban, „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” (EFOP-1.3.5-16) felhívás keretében a közösségi szerepvállalás erősítése az önkéntesség, a karitatív munka előmozdításának és a civil társadalom megerősítésének megvalósítására Sümegen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarország költségvetése társfinanszírozása tette lehetővé, hogy a vissza nem térítendő 24 770 116 Ft-os projekt támogatásból, a 2017.03.01-2020.06.30. közötti időszakban megvalósuljon a fejlesztés.

 

Alapítványunk 2003-as alapítású, nagy múltra tekint vissza rendezvényszervezés, képzés, hagyományápolás, esélyegyenlőség megteremtése terén. Sikeres Tanodát működtetünk. Programunk illeszkedik a pályázati felhívás alapvető célkitűzéseihez: a generációk közötti együttműködés és kapcsolat (nagyrendezvények; Fiatal Szülők Iskolája; Aktív Nagyik Klubja, Népi kismesterségek napjai),a társadalmi összetartás erősítéséhez, az önkéntes és karitatív tevékenységekben való részvétel előmozdításához(A helyi tudásra és emlékekre alapuló értékek gyűjtése, adatbázis készítése), a közösségi integráció, a civil társadalom megerősítéséhez (Népi kismesterségek, Közös úton- integrációs nap);a társadalmi szolidaritás céljának eléréséhez ("Akácos út"- Idősek napközitábora).Az „A” tevékenységcsoport mellett a fent felsorolt havi rendszerességű összejövetelek a „C” tevékenység 1, 3, 4 pontjával vannak összhangban. A 2-es pont alapján 9 nagyrendezvény és 18 kisrendezvény szervezünk. Szervezetünkben a humánerőforrás rendelkezésünkre áll, munkatársaink mind tapasztalattal rendelkeznek különböző szakterületen és pályázati megvalósításban is, mely biztosítéka a sikeres projektnek. Szervezetünk rendelkezik bérelt ingatlannal és tagjaink rendelkezésre bocsájtják gépjárműveiket. Együttműködő partnerünk által 9 személyes kisbusz is rendelkezésre áll. A projektmenedzser 10 éves pályázati tapasztalattal, diplomával; pénzügyi vezetőnk 25 éves pénzügyi és több éves pályázati tapasztalattal rendelkezik.

 

A projektből megvalósított tevékenységek: Aktív Nagyik Klubja - régi praktikák, beszélgetések havi rendszerességgel, Fiatal szülők iskolája havi rendszerességgel, Népi kismesterségek 2 havonta, A helyi tudásra és emlékekre alapuló értékek gyűjtése, adatbázis készítése, Bemutatkozó-toborzó és az önkéntesség fontosságát népszerűsítő rendezvények, Családi Napok az elfogadás jegyében, Integrációs nap.

 

A projektünk zárásaként tisztasági csomagok (fertőtlenítő és maszkok) kerültek kiosztásra 8 településen.

 

Kovács László

Az Informált Társadalomért Alapítvány

8330 Sümeg, Kossuth L. u. 18. 2/16.

e-mail: palyazatsumeg@gmail.com; web: www.informalt.hu

Cím
H-8330 Sümeg, Kossuth Lajos utca 18. 2/16.